vrijdag 17 augustus 2007

‘Politiek’ schilderij onthuld in ‘t Trefpunt

Schilderij Hongaarse kunstenaar Krisztian Horvath in Gorssel onthuld

door RUDI HOFMAN
01 januari 2007 22:53

GORSSEL - Oud-burgemeester Nico Meerburg van de gemeente Gorssel heeft gistermiddag in ‘t Trefpunt in Gorssel een schilderij onthuld dat ontegenzeggelijk een zekere historische waarde heeft.
Het betreft het schilderij waarop alle leden van de laatste gemeenteraad en het college van B en W van de voormalige gemeente Gorssel staan afgebeeld.

Dit door de van oorsprong Hongaarse kunstenaar Krisztian Horvath vervaardigde schilderij werd gisteren precies twee jaar geleden aan Meerburg aangeboden. Horvath komt uit Buszak, de voormalige partnergemeente van Gorssel.

Al die tijd heeft Horvath het schilderij opgeslagen in zijn atelier in Gorssel. Meerburg is nauw betrokken geweest bij de zoektocht naar een geschikte locatie. Die is uiteindelijk gevonden in Sport- en Cultureel Centrum ‘t Trefpunt aan de Molenweg.

‘We hebben wat rondgekeken met elkaar en zijn in overleg met de gemeente Lochem bij ‘t Trefpunt uitgekomen. Dit is toch een beetje het hart van Gorssel, zeker nu ook de bibliotheek er in zit. De medewerking van ‘t Trefpunt is voortreffelijk geweest’, aldus Meerburg.

Medebeheerder van ‘t Trefpunt, Gerrit Klein Hulse, is erg over het schilderij te spreken. ‘Ik vind het een zeer gelijkend schilderij en ik ken ook bijna alle mensen die erop staan.’ Het werk van Horvath is te bewonderen in het biljartgedeelte van ‘t Trefpunt. Bij de onthulling van het schilderij in ‘t Trefpunt zijn veel hoofdrolspelers uit het laatste hoofdstuk van de Gorsselse politiek aanwezig. Niet zo vreemd, omdat zij zelf op het doek zijn vereeuwigd. Het schilderij hangt op een hoge plek in het biljartgedeelte van het Sport- en Cultureel Centrum aan de Molenweg.

Bron: http://www.hongarijevakantieland.nl/newforum/read.php?1,12,12

Geen opmerkingen:

Zeeziel

Zeeziel
Krisztián Horváth, Zeeziel / Sea-soul, 2002, pastel on panel, 30 x 40 cm.